Δραστηριότητες

Ιππασία

1442313215_063

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών οργανώνει βόλτες με τα άλογα (μονόωρες για αρχάριους και ολοήμερες για έμπειρους) με στόχο να βοηθήσει παιδιά και μεγάλους να γνωρίσουν τα άλογα και να βιώσουν ευχάριστες στιγμές μέσα σ’ ένα φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.ifom.gr.

Ο ΙΦΟΜ προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πελάτες της Ραστώνης σε μειωμένες τιμές.

Βόλτες στα καλντερίμια

milies

Από το 2007 ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, έχοντας στόχο να προστατέψει και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου. Δουλεύοντας εθελοντικά, καθαρίζουμε, σηματοδοτούμε και προβάλλουμε τις πεζοπορικές διαδρομές στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Στο Πήλιο έχουμε ένα θαυμάσιο δίκτυο λιθόστρωτων δρόμων-μονοπατιών, τα γνωστά καλντερίμια, κατασκευασμένα εκατοντάδες χρόνια πριν. Βρίσκονται μέσα στους οικισμούς αλλά συνδέουν επίσης τα χωριά μεταξύ τους. Με τη διάδοση των αυτοκινήτων, πολλά από τα παλιά καλντερίμια και μονοπάτια έχουν μετατραπεί σε αμαξιτούς δρόμους. Όμως αρκετά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα, έστω και κρυμμένα από τη βλάστηση ή μισοχαλασμένα.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνουν εβδομαδιαίους περιπάτους που ανακοινώνονται μέσω facebook και email, κοινωνικές εκδηλώσεις και ομαδική εθελοντική δουλειά για τη διάνοιξη κλεισμένων διαδρομών. Οι πόροι μας προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας (10 ευρώ το χρόνο) και από δωρεές, στις οποίες στηριζόμαστε για να μπορούμε να προσφέρουμε έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: friendsofthekalderimi.org

1665467605_718

Ποδηλασία - Πεζοπορία

Παραθαλάσσια ποδηλατική βόλτα

Ξεκινώντας απο το παραθαλάσσιο χωριο της Κάτω Γατζεας, κατευθυνόμαστε νότια,προς τα Καλα Νερά και Κορωπι, επίσης παραθαλάσσια χωρια με όμορφες παραλίες και πολλα μαγαζιά. Στη συνέχεια αφήνουμε το παραλιακό μέτωπο και διασχίζοντας ελαιώνες και κτήματα με φρούτα, φτάνουμε σε παλιό νερόμυλο και βαθρες, που οι πιο τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν στα κρύα νερά. Επιστρέφουμε απο την ίδια διαδρομή, εκει που ξεκινησαμε. Ιδανική διαδρομή για οικογένειες

17χλμ / 3 ωρες / Εύκολη
45€ το ατομο

Περιλαμβάνει πιστοποιημένο οδηγό ορεινής ποδηλασίας, lunch box, σακιδιο, κράνος για τις αναγκες της διαδρομης και φυσικά την ενοικίαση του ποδηλατου.

Ξεκινώντας απο τον ξενώνα μας, ανηφορίζουμε προς τα χωρια της Βυζίτσας, Πινακατων, Αγίου Γεωργίου για να συνεχίσουμε κατηφορικά πλέον προς την Αγία Τριάδα, με το Μοναστηρι της και την υπέροχη θεα, στην Άνω Γατζεα και στην Κάτω Γατζεα, που πλέον είμαστε παραθαλάσσια, στα Καλα Νερά, Κορωπι και ανηφορικά παλι στις Μηλιές, κάνοντας μια στάση στο σταθμο του Μουτζούρη, του μικρού γραφικού τραινου. Τελειώνουμε τη διαδρομή μας στον ξενώνα.

38χλμ / 4 ωρες / Μέτριας δυσκολίας
55€ το ατομο

Περιλαμβάνει πιστοποιημένο οδηγό ορεινής ποδηλασιας, σακιδιο, κράνος για τις ανάγκες της διαδρομής και φυσικά την ενοικίαση των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Scroll to Top